constant entry to

3e Editie van de

DIGITALE ONTMOETINGEN

vanaf 20 tot 23 /01/2004/


Doorlopende ontmoetingsdagen waarbij het delen van kennis, werk, vaardigheden, ervaringen, dromen en vragen centraal staat. Deze periode van technologische en feministische activiteiten en het onbeperkt ruilen van kennis hoopt bij te dragen tot het creëren van een virtueel netwerk.

Programma:

(Brussel)
http://www.digitales-online.org/2004/digitale2004.pdf
(Antwerpen)
http://www.digitales-online.org/2004/atel2004.pdf

Locaties:

Interface3,
Middaglijnstraat 30, Amazone, Middaglijnstraat 10, St.-Joost Brussel
Association 29,
Blanchestraat 29, concert Htmelles, St.-Gillis Brussel
ATEL,
Komiteitstraat 46-52, Merksem Antwerpen

Contact, inschrijven & info:

info@digitales-online.org


De Digitale ontmoetingen zijn niet aan hun eerste editie toe. In 2001 en2002 waren er reeds "DIGITALE ontmoetingen" in Brussel. De "reloaded" versie van dit jaar heeft een nomadischer karakter en speelt zich af van 20 tot 23 januari 2004, zowel in Brussel als in Antwerpen. Dit jaar zijn een aantal nieuwe partners van de partij en het geheel wordt omkaderd door een reeks evenementen. De Digitale ontmoetingen zijn geen colloquium en ook geen forum, maar een reeks doorlopende "werk"dagen (9u-21u), open voor het publiek. De Digitale Ontmoetingen 2004 zal het beeld van de vrouwen, hun rol, hun plaats, de gebruikte instrumenten alsook het werk en de kunst met betrekking tot nieuwe technologieën verder aanmoedigen, bekendmaken en analyseren De DIGITALES opereren vanuit de vzw Interface3, een autonoom centrum voor socio-professionele opleiding voor vrouwen in Brussel en vanuit ATEL, een opleidinscentrum in nieuwe technologieënin Antwerpen.

Doelstellingen


Een gemeenschappelijke taal vinden voor het denkwerk en een praktijk ontwikkelen die de acties van vrouwen in de maatschappij stimuleert, vanuit het besef dat gender een belangrijk element is in de debatten over nieuwe technologieën. Dat kan door:
  • technologische en creatieve initiaties;
  • het begrijpen van de werkinstrumenten (de computer en alles wat daarmee samenhangt);
  • een kritische analyse van de nieuwe technologieën;
  • het ontdekken en maken van nieuwe beelden;
  • het (her)construeren van de geschiedenis, het archiveren en het nadenken over de toekomst.
Ook het samenbrengen van mensen is een belangrijke doelstelling. De ontmoetingsdagen vormen een contact-3-daagse tussen:
  • zij die professioneel bezig zijn of zullen bezig zijn met nieuwe technologieën;
  • zij die in het bezit zijn van professionele en technische vaardigheden die zich bevinden op het raakvlak van ICT en alternatieve systemen;
  • onderzoek(s)ters uit verschillende disciplines in verschillende landen;
  • artiestes/n die werken met traditionele en nieuwe media zoals film, video, internet,
  • iedereen die geïnteresseerd is door het feministische gedachtegoed en de hedendaagse maatschappij.

Inhoud:

(Brussel)
http://www.digitales-online.org/2004/inhoud.php
(Antwerpen)
http://www.digitales-online.org/2004/inhoudA.php

Inschrijvingen:

(Brussel)
http://www.digitales-online.org/2004/prog.htm
(Antwerpen)
http://www.digitales-online.org/2004/atel_form.php

Praktische workshops en media-activiteiten:

(inschrijven vooraf)
Met:
Nicole Lenoir, Sylvia Bantuelle, Pascale Baïdak, Montserrat Boix , CandidaTV & New Global Vision Indymedia , Linux Install Party _-Interface3 Computer team en ex-trainees, Virginie Jortay, Malin Björk, Isabelle Massu, Peggy Pierrot , Adeline Weckmans, Wireless _ IF3 Computer section, Réseau Citoyen, Inside your PC - Help Desk trainees, Joost Nieuwenburg, the Gender Changers, Anne-Mie Van Kerckhoven, De Geuzen, MeMOvzw

Forum en demonstratie van technieken:

open ruimte voor discussie, demonstratie, voorstelling van projecten, van onderzoeksresultaten en -technieken, confrontatie van de praktische noden en behoeften met cijfers, waarnemingen en analyses.
Met:
Cornelia Brunner, Isabelle Collet, Wendy Faulkner, Rommes Els, Irma Van Slooten, Laurence Clayes, Aino-Maija Hiltunen, Erna Kotkamp, Marlies Klooster-Ilse Haesendonck - Elisabeth Dumont, Caroline Guffens, Oliver Schneider, Barbara Glowczewski Fondation Arabe pour l'image (FAI), Tamara Sawaya, Edeltraup Hanappiegger, Corine Van Hellemont, Sara S'Jegers, Katrien Lefever, Muriel Andrin, Mammique, Marie-Gisèle Chevalier, Cynthia Cockburn, en 2 leden van " Hands Across the Divide", Catherine Stercq , Estelle Kreszlo, Yasmina Kherbache , AS/400 Engineers IBM, Precarias a la deriva (te bevestigen), Intellos Précaires, Anne et Marine Rambach, European Media(h)ac(k)tivists, Lize De Clercq) , Valerie Swain, Elke Valgaeren, Hilde Jamine, Claudia Gaspard, Subregionaaltewerkstellingscomité Antwerpen, Sarah Bracke

EVENEMENTEN


Symposium Gender & ICT :

20/01/2004, 9u, Brussel:
Strategies of inclusion ­ Multidisciplinary European research Symposium, organised by the Policy Research Centre on Equal opportunities (Belg), the European SIGIS Network and the Dutch Association for Gender & Technology :
http://www.steunpuntgelijkekansen.be/genderandict/
http://www.digitales-online.org/2004/articles.php?id=296

ADA avond: Vrouwen en IT, welk beeld?

22/01/2004, Brussel, 18u:
Prijsuitreiking van de mascottewedstrijd, "ADA: vrouwen en nieuwe technologieën,
en projectie van "Conceiving ADA" door Lynn Hershman Leeson over Ada Lovelace
http://www.digitales-online.org/2004/articles.php?id=298

Best Work Place= Best Women Work Place ?

23/01/2004, Brussel en Antwerpen
ronde-tafel gesprek georganiseerd door het netwerk ADA: Iedereen hoopt in een "best workplace" te werken. Heeft de "best workplace" dezelfde betekenis als je een man of vrouw bent?
http://www.ada-online.be
http://www.digitales-online.org/2004/articles.php?id=257

CONCERT

23/01/2004 , Brussel, 20u

HTMLLES 06 - Radicale libre circulation 01

Concerten & Webkunst
HTMelles is een tweejaarlijks en internationaal evenement van mediakunsten, een initiatief van Studio XX, Montreal. Een deel van dat evenement is nu te zien in Brussel. Allemaal primeurs.

webinstallatie en Forum :

Interface3, 3O Middaglijnstraat 1210 Brussel
- Pascale MALATERRE: L1001S
- Tamara VUKOV : Balkan Mediations

Concerten

23/01/04 _ 20:00: Association 29 Blanchestraat 29, 1060 Brussel
- Alexis O'Hara
- Anna FRIZ + Annabelle CHVOSTEK
- I8U
- [sic]
http://www.htmlles.net/circulation/
http://www.digitales-online.org/2004/articles.php?id=300
(Alexis O'Hara, Anna Friz + Annabelle Chvostek, I8U geven workshops op
23/01/2004 overdag in Interface 3, vooraf inschrijven a.u.b.)


Digitale Ontmoetingen// Partners


De Digitale ontmoetingen kaderen in het Belgisch ADA netwerk, dat de realisatie van een netwerk van uitwisselingen, bedenkingen en acties in verband met vrouwen en nieuwe technologieën in informatica en communicatie beoogt. Het ADA netwerk wordt gecoördineerd door Interface3 en is een partnership tussen vier organisaties die actief bezig zijn met het opleiden van vrouwen in informatica: @ron, ATEL, Sofft, NFTE. Dit project wordt gesteund door het Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid en door het Europees Sociaal Fonds en is een brede samenwerking tussen bedrijven, scholen e.a
http://www.ada-online.be

In samenwerking met

- Constant vzw een vereniging voor kunst en media, waarbij de theoretische en artistieke reflectie op het internet en digitale communicatie centraal staat
http://www.constantvzw.com

-Het Steunpunt Gelijkekansenbeleid: een onderzoekscentrum rond gelijke kansen waarbinnen de Cel Vrouwen een onderzoekspeiler Informatie- en Communicatietechnologieën (ICT) heeft.
http://www.steunpuntgelijkekansen.be


circulation 01 is gesteund door de Department of Foreign Affairs and International Trade, la Délégation du Québec en de Canada Council of Arts, en Constant vzw met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Gemeenschap//