Media archief

Over de archieven

Download:

Wat zijn de media-archieven van Digitales?
Alle opnames van lezingen, gesprekken, workshops en interviews tijdens Digitales (van 2001 tot 2006), werden verzameld in een databank die je vrij kan raadplegen. De opnames zijn beschikbaar in de oorspronkelijke taal, voorzien van een presentatietekst en een biografie. De tekst en de biografie werden aangeleverd door de genodigden op het moment van hun interventie, en werden sindsdien niet meer aangepast.

Deze databank van digitale sporen is het resultaat van een intense samenwerking tussen professionelen en vrouwen in opleiding. Ze wisselden praktijken uit rond geluid- en video-opnames, montage en uitvoering.

Hoe raadpleeg je het archief?
Je kan het archief op drie manieren raadplegen:
- via de rubrieken
- kies de titel van de interventie uit het menu
- kies de naam van de genodigde (auteur van de interventie) uit het menu
- via de zoekmachine rechts bovenaan kan je een naam of woord naar keuze invoeren (zonder garantie op resultaat)
Navigeren door het archief, de teksten en de biografieën kan in het Nederlands, het Frans of het Engels, maar de titel van de interventie blijft vermeld in de taal van de interventie.

Gebruiksovereenkomst en techniek
Deze databank en de inhoud ervan werden aangemaakt met vrije software (vrije software is software waarvan de broncode toegankelijk is en waarvan de licentie gebruik, verandering en verspreiding toelaat).
Voor je een geluidsdocument opent via de optie ’download’, kijk je best na of je computer over een ogg-lezer beschikt (zoals bijv. de VLC-player). Deze software werkt met Windows, Mac en Linux.

Dit archief kan je vrij gebruiken met respect voor het auteursrecht en volgens de Creative Commons-licentie: Naamsvermelding-NietCommercieel 2.0 Belgium

Met dank aan Almeida Anabella, Baidak Pascale, Balasoiu Michelle, Bantuelle Sylvia, Becker Marlene, Buisson Anne-Laure, Candida TV, Dahoui Faouzia, De Jaeger Pierre, de Sadeleer Joan, Elesse Ella, Hantson Vanessa, Indymedia, Koeppel Sébastien, Koninckx Isabelle, Lenoir Nicole, Marrel Elodie, Mercier Annick, Olivy Annie, Praet Olivier, Rabadan Ines, Swain Valérie, Terendij Nathalie, Tissot Christian, Toch Julienne, Van Wijnsberghe Wendy, Vermeiren Marie, Weckmans Adeline, en al wie meewerkte aan de databank en van wie we de naam hier vergeten; onze dank ook aan het team van ADA, Interface 3 en hun stagiaires, aan het team van Constant een aan alle genodigden van Digitales.

Deelne(e)m(st)ers

Metadata